Groepsavonden

Alle kinderen van Het Gilde zijn verdeeld over avondgroepen (de indeling vindt u in het menu aan de rechterkant). Hierbij houden we rekening met de leeftijd en het geslacht. Na afloop van de openingsactiviteit (begin van het seizoen) worden de groepen met leiding en de avond waarop de kinderen draaien bekend gemaakt met behulp van lijsten. Deze lijsten hangen op het raam van de Gildehal en kun je terug vinden op de pagina van de desbetreffende groepsavond rechts.
De samenstelling van de groepen en de leiding waarop een groep draait kan ieder seizoen weer veranderen. Soms is het noodzakelijk om twee groepen op één avond in te delen. De tweede groep zal dan bestaan uit de oudste kinderen van Het Gilde.

 

Tijden

Een groepsavond duurt anderhalf uur. De ene groep zal een kwartier eerder of later starten dan een andere groep. Dit hangt af van de leiding die deze groep draait. De tijden waarop de avondgroepen starten, worden aan het begin van het seizoen bekend gemaakt.

 

Avondvulling

Tijdens een groepsavond wordt creatief bezig zijn afgewisseld met sport en spel. Hierbij kun je denken aan graffiti spuiten, kleien, estafette loop, slagbal, apekooien, nachtwacht of fotolijstjes maken. Maar ook een modeshow, zwemmen, gourmetten of een avondje bowlen zijn mogelijk. De kinderen hebben zelf ook inspraak op het programma. Aan het begin van het seizoen wordt er met de kinderen besproken wat ze willen gaan doen. De leiding van de groepsavond maakt aan de hand daarvan een planning. De ene groep maakt meer creatieve dingen dan de andere. Dat is afhankelijk van wat de kinderen zelf leuk vinden.

 

Kleding

De kinderen werken onder meer met verf, lijm en ecoline. Er zijn schorten aanwezig, maar in de praktijk blijkt dat de kinderen die meestal niet aantrekken. Wij adviseren je dan ook om kleding te dragen dat tegen een stootje kan en vies mag worden. Verder zijn gymschoenen (geen buiten schoenen) voor in de zaal verplicht!

 

Minioren

De jongste leden van Het Gilde, de minioren, hebben geen groepsavond, maar een groepsochtend. Eens in de twee weken komen de minioren op zaterdagochtend bij elkaar. Net als op de groepsavonden, wordt creatief bezig zijn afgewisseld met sport en spel. De minioren gaan nog niet mee op kamp. Als afsluiting van het seizoen kunnen zij rekenen op het jaarlijkse minioren-uitje.

 

Afmelden groepsavond

Wanneer je een avond of ochtend verhinderd bent, ben je verplicht dit door te geven aan de leiding van je groepsavond. Er wordt op je gerekend. En als je niet komt opdagen, wordt de leiding ongerust.

 

Oud papier

Het Gilde haalt maandelijks oud papier op. Dit ophalen gebeurt samen met RKEDO. De opgehaalde kilo's worden bij elkaar opgeteld en het geld wordt over de twee verenigingen verdeeld. Jaarlijks wordt er een rooster opgesteld; elke maand vier ouders of verzorgers van een kind dat lid is van het Gilde. Het oud papier ophalen is voor elke ouder verplicht. U kunt hier bekijken op welke datum u bent ingedeeld om het oud papier op te halen. 

Reden verplichting

Van het geld dat wij met het oud papier verdienen kunnen we spel- en knutselmaterialen kopen en leuke activiteiten voor de kinderen organiseren, tevens houden we zo de contributie laag. Wij vinden het belangrijk dat het oudpapier ophalen goed geregeld is. Dat was in de jaren hiervoor namelijk niet het geval. Er waren te weinig ouders die zich aanmeldden om oud papier op te halen en de leiding, die al veel tijd in Het Gilde steekt, moest het vaak zelf doen. Vanaf dit seizoen zijn wij daarom genoodzaakt om het voor de ouders te verplichten. Wilt u echt geen oudpapier ophalen, dan zijn wij genoodzaakt om 60 euro extra in rekening te nemen bij de contributie. Wij willen benadrukken dat er bij andere verenigingen ook dingen zijn die door de ouders gedaan moeten worden.

Heeft u meer kinderen die lid zijn van het Gilde? Dan hoeft u maar 1 keer oudpapier op te halen.

 

Hoe werkt het oudpapier ophalen? 

Jaarlijks wordt er een rooster opgesteld, elke maand vier ouders of verzorgers van een kind dat lid is van het Gilde. Zo weet u ruim van te voren wanneer u aan de beurt bent. Als u die datum echt niet kunt vanwege andere verplichtingen of vakantie dan kunt u onderling ruilen met een ander op het rooster. Geef dit wel even door aan de coordinator van het oud papier (Lisa Schilder, tel. 06 - 37 22 69 90).
Het ophalen gebeurt op de zaterdagochtend. U wordt dan om 8.30 uur verwacht bij Café Dolleburg. Daar staan twee oud papierwagens u op te wachten en krijgt u verdere uitleg van de bestuurders. Het duurt ongeveer twee uur dus voor de middag bent u weer terug.

 

Tip

U kunt ook een familielid, vriend(in) of kennis vragen om voor u oudpapier op te halen.

 

Let op: voor het oudpapier ophalen moet je 18 jaar of ouder zijn!